Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu wigilijnym i świątecznym.
Menu wigilijne
Zupa grzybowa z łazankami
Barszcz czerwony z uszkami z grzybami i majerankiem
Karp smażony na maśle ziołowym
Soczysty łosoś z sosem koperkowym
Delikatne puree z płatkami migdałowymi
Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem
Ryba po grecku
Śledź w smietanie
Tradycyjna kapusta z grochem i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pstrąg wedzony
Sałatka jarzynowa
Zestaw surówek
Sernik
Makowiec
Piernik
Ciasto miodowo- orzechowe
Kompot z suszu
Opłatek
Pieczywo i masło
Warunkiem sprzedaży jest wpłata 100% kwoty do dnia 20.12.2020 na numer bankowy Karczma Polany S.C. 391600 10420002 0147 38333001 BGŻ PARIBAS BANK POLSKA
Odbiór dań w dniu 24.12 osobiście w godzinach 12.00-16.00 w Karczmie Polany.
Rezerwacje przyjmujemy mailowo biuro@polany.pl
(prosimy o podanie imienia i nazwiska oraz numeru telefonu)
Menu świąteczne
Barszcz czysty 1 litr 25 zł
Borowikowa z łazankami 1 litr 35 zł
Pierogi z kapustą i grzybami 10 sztuk 26 zł
Pierogi z gęsiną 10 sztuk 30 zł
Pierogi ruskie 10 sztuk 24 zł
Krokiet z kapustą 8 zł
Swojski smalec ogórkiem kiszonym 0.5 kg 18 zł
Deska serów regionalnych z żurawiną 60 zł
Kaczka na złoto z jabłkiem, brązowym cukrem i cynamonem 1.8 kg 95 zł
Pieczony schab nadziewany morelą i śliwką 1 kg 35 zł
Staropolski bigos ze śliwką i odrobina czerwonego wina 1kg 35 zł
Czerwona kapusta gotowana z jabłkiem, cebula i miodem 0.5 kg 14 zł
Kapusta zasmażana lub surówka z kiszonej kapusty 0.5 kg 16 zł
Menu świąteczne można zamawiać do 22.12.2020 do godziny 15.00 (mięsa pakowane są próżniowo). Odbiór 24.12 lub 25.12 od godziny 12.00 w Karczmie osobiście.
Menu świąteczne można połączyć z daniami z naszej stałej karty menu
Rezerwacje przyjmujemy mailowo biuro@polany.pl
(prosimy o podanie nazwy dań, imienia i nazwiska oraz numeru telefonu)
Płatność przez odbiorze gotówką lub kartą